• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Terug naar normaal in Napels!

Een tijdje was ik vrij stil, want wat moet je zeggen, schrijven en of posten in tijden van quarantaine en grote onzekerheid en met name in Italië heel veel mensen die niet alleen besmet zijn geraakt met het COVID-19 virus, maar zelfs nog erger, er ook nog aan stierven.

Lees meer »

Oproep uit Italië: LEER van ons!

Sommige mensen denken dat ik (nog) in Napels ben. Waar ik vorige week nog zei: nee gelukkig niet weet ik inmiddels niet meer waar ik me veiliger zou voelen ook al hebben wij er vrijwillig voor gekozen om inmiddels al zo’n twee weken in een lock-down light situatie te leven. Eigenlijk had ik me voorgenomen niets meer te schrijven en minder te lezen aangaande COVID-19. Maar dat lukt me nog niet erg..... Deze moordende Corona storm raast als een malle door Europa en ondertussen neemt hij in kracht toe in Nederland. Ik moet iets doen.

Lees meer »

6 redenen om met de kerst naar Napels te gaan

Een van de meest populaire kersttradities is het bezoeken van kerststallen. Misschien denk je daarbij niet snel aan Napels?, maar de Napolitaanse kerststallen zijn over de hele wereld bekend. Ze hebben zelfs hun eigen “quartiere generale” namelijk aan de Via San Gregorio Armeno in het centrum van Napels. Het is hier weliswaar het hele jaar door kerst, maar rondom de kerstperiode barst het los! Dan verandert de Via San Gregorio van een straat met een overkill aan souvenirs in een straat vol verlichte kerststallen in alle soorten en maten. Hele kleine die je in de boom kunt hangen tot grotere traditionele of stallen waarmee de kunstenaar een statement wil maken.

Lees meer »

Aan tafel in Casa Napolanda

Vorige week toen wij zelf in Casa Napolanda waren kwamen Iris & Joel van Ontdek Napels bij ons eten. Altijd gezellig tijdens een hapje en een drankje onze belevenissen in Napels te bespreken.

Lees meer »

Waarom Napels?

Nu eens even niet een opsomming van alle bezienswaardigheden in onze stad, maar een antwoord op een veel en vaak gestelde vraag; waarom hebben jullie gekozen voor een tweede woning in een stad als Napels?

Lees meer »

Freselle

De freselle ook wel friselle (of frisedde, fresedde, frise of frised) is een typisch gerecht uit Campanië en Puglia, gemaakt van durumtarwe of gerst, maar tegenwoordig ook van volkoren meel of een combinatie van verschillende soorten meel.

Lees meer »

Palazzo Donn'Anna

Villa of Palazzo Donn’Anna is een historisch gebouw in Napels. Het ligt met de “voeten” in zee aan het begin van de Posillipo heuvel.

Lees meer »

Capri in 1 dag

Capri, het kleine pareltje in de golf van Napels. Het eiland dat bekend staat om de bezoekjes van de jet-set en waar Jackie Kennedy Onnasis haar (capri) broeken liet maken. Welke bezienswaardigheden zou Capri nog meer hebben? Wat maakt het eiland zo enorm gewild en geliefd? Wij wilden het weten en dus zijn we gegaan.

Lees meer »

Ervaar het Napolitaanse leven

Kun je niet bij ons logeren, bijvoorbeeld omdat ik/wij er zelf zijn, dan hebben we nu iets nieuws!Je kunt komen lunchen in Casa Napolanda. Zo kun je zien, ervaren, ruiken, horen en proeven hoe de locals leven.

Lees meer »

Mysterie, historie en bijgeloof

Napels is niet alleen zon, zee, chaos en prachtige vergezichten, het is ook een stad van mysterie, historie, en ja hoor daar is die weer....bijgeloof!De begraafplaats van de Fontanelle is zo'n plek.

Lees meer »
Rating: 5 sterren
1 stem

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen