• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Mysterie, historie en bijgeloof

Gepubliceerd op 13 februari 2019 om 10:02

Napels is niet alleen zon, zee, chaos en prachtige vergezichten, het is ook een stad van mysterie, historie, en ja hoor daar is die weer....bijgeloof!
De begraafplaats van de Fontanelle is zo'n plek.

Casa Napolanda verhuur appartement Napels Italie

Dit is een plek tussen de harde werkelijkheid en legendes, heiligheid, magie, eren en bijgeloof, maar zeker als je het mij vraagt 1 van de meest fascinerende plekken van Napels. Wat mij betreft vanwege de bijzonderheid DE ultieme aanrader om te bezoeken.

Cimitero delle Fontanelle is te vinden in de wijk Rione Sanità. Het is een eeuwenoude begraafplaats of beter gezegd ossuarium. Een plek waar beenderen van overledenen worden bewaard.
In dit geval is het een enorme grot waar de overblijfselen van naar schatting tussen de 40 en 80.000 mensen worden bewaard. Zij werden slachtoffer van de pestepidemie in 1656 en daarna van de cholera uitbraak in 1836.

 

De meest mooie en indrukwekkende betekenis van deze begraafplaats is voor mij het verhaal erachter, de relatie die de Napolitanen hebben met het hiernamaals. 
De anonieme botten en schedels, keurig opgestapeld in deze grot zijn de verlaten zielen welke men ziet als de connectie tussen de doden en levenden. Aan de hand van "signalen van boven" kon een Napolitaan een naamloze schedel kiezen. Adopteren als het ware. Hierdoor werd de gekozen schedel onderdeel van die familie.

Ik raad je aan deze plek niet alleen te bezoeken, maar kies tevens voor een gids die je nog veel meer over deze bijzonder indrukwekkende plek kan vertellen. 

Karin
#Casanapolanda #houseforrent #italy #italia #Napels #Napoli

Vond je dit een leuk artikel? Van delen worden wij blij. Grazie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.