• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Waar zijn die emmers eigenlijk voor?

Gepubliceerd op 9 februari 2020 om 00:00

Wie in Napoli is geweest of een keer gaat zal overal emmers (in dialect 'o panaro) als deze treffen. Meestal blauw, want dat is de kleur van Napels. 

Als ik bijvoorbeeld in de bus of op een terras zit, hoor ik toeristen in verschillende talen zich geregeld hardop af vragen waarom iedereen toch zo'n emmer aan het balkon of gevel heeft hangen. Dat bracht mij op het idee dat eens even te verklappen :-)

Het is eigenlijk de verre voorloper van thuis bestellingen. Een traditie die is ontstaan in de steegjes van Napoli en waar we tot op de dag van vandaag nog graag gebruik van maken. Luidkeels wordt er van boven naar beneden en andersom gecommuniceerd over de bestelling. Geld gaat in de emmer, de emmer laat men zakken, en beneden wordt dan je brood, groente, fruit door de straatventer erin gelegd inclusief eventueel wisselgeld.

Aangezien wij bijna allemaal "hoog" wonen en er in de meeste Palazzi geen lift is tenzij het meer dan 4 verdiepingen telt, scheelt dit een hoop trappenlopen.

 

Karin

 

Vond je dit een leuk artikel? Van delen worden wij blij. Grazie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.