• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Capri in 1 dag

Gepubliceerd op 28 april 2019 om 13:49

Capri Marina Piccola

Capri in 1 dag?

Capri, het kleine pareltje in de golf van Napels. Het eiland dat bekend staat om de bezoekjes van de jet-set en waar Jackie Kennedy Onnasis haar (capri) broeken liet maken. Welke bezienswaardigheden zou Capri nog meer hebben? Wat maakt het eiland zo enorm gewild en geliefd? Wij wilden het weten en dus zijn we gegaan.

Hoe kom je op Capri?

Ondanks het feit dat wij al een aantal jaren Casa Napolanda bezitten waren wij nog nooit op Capri. Het was nog altijd een bucketlist dingetje en daarin zijn we beslist niet teleurgesteld kan ik je verzekeren.

Vanuit Casa Napolanda ben je lopend of met de bus binnen een half uurtje in 1 van de 2 havens van waaruit de boten naar Capri vertrekken. De meeste vertrekken echter vanuit Molo Beverello.

Handig is vooraf in de playstore op je telefoon de CapriSchedule app te downloaden (blauw logo met wit anker). Heel handig want je vindt er alle vertrektijden, vanuit welke haven de boten vertrekken en wat het kost. Capri is prima te voet en met het lokale openbaar vervoer te bezoeken dus een auto mocht je die al bij je hebben is absoluut niet nodig. Op het eiland zou je mogelijk nog een scooter kunnen huren indien je sneller en minder afhankelijk wilt zijn.

Op de boot naar Capri.

Het feest begint voor mij al op de boot. Langzaam verlaten we la mia bella Napoli, maar het zicht op de stad vanaf het water blijf fenomenaal. Aan de voorkant van de boot komt Capri steeds dichterbij. Het 10 kilometer kleine eiland lijkt op dit moment nog niet meer dan een rotspartij die uit de zee torent. Hoe dichterbij we komen hoe mooier het wordt. Kleurrijke huizen lijken tegen de rotswanden aangeplakt, zeemeeuwen die zich laten dragen door de wind, blauw en turquoise water, ik heb er zin in!

The place to be

Vanuit de haven, de Marina Grande kun je met een kabelbaan (funicolare) naar Capri “stad”. La piazzetta is de place to be. Een plein(tje) in het centrum vlakbij de uitgang van de funicolare. Hier komen de toeristen, locals en eventuele beroemdheden om een drankje te doen, hapje te eten, voor het exclusieve shoppen en natuurlijk ook om de prachtige panden en uitzichten te bekijken.

Van Capri naar Anacapri

Vanuit Capri gaan mini busjes naar Anacapri. Ieder bocht geeft opnieuw een adembenemend uitzicht. Het busje scheurt in een redelijk tempo over de smalle kronkelige weggetjes. De hoeveelheid rozenkransen met madonna’s die aan de spiegel hangen zullen ons beschermen al zijn sommige locals daar niet helemaal zeker van en slaan voor de zekerheid toch maar even zelf een kruisje als we heel dicht een rotswand, scherpe bocht of tegenligger naderen. Chinezen doen daarentegen liever hun ogen dicht. Hoe dan ook het heeft allemaal geholpen en de bus stopt uiteindelijk op een soort van kruising waar je links de stoeltjeslift hebt en rechts de stad in kunt. Wij hebben ervoor gekozen eerst een rondje door de stad te lopen.

Anacapri

Anacapri is een stuk rustiger dan Capri. Het is een klein plaatsje eigenlijk midden in het groen met witgekalkte huizen, veel winkeltjes waar je gekleurd en in sommige gevallen met hand vervaardigd aardewerk vindt en relatief veel interessante bezienswaardigheden. In de stad vind je her en der aan een gevel een soort toeristische route met de belangrijkste bezienswaardigheden. Handig, maar volg deze niet blind want dan mis je andere evenzo prachtige plekjes. De route begint met het rode huis. Maar dan ben je net voorbij gelopen aan Ozmo’s sirena (zeemeermin), gemaakt door een street artist die hiermee een eerbetoon aan Capri wilde vereeuwigen.

 

Casa Rossa

Het rode huis oftewel Casa Rossa valt niet alleen meteen op door zijn rode kleur, maar ook door de mix aan invloeden in de architectuur. Het zou zomaar in Marokko gestaan kunnen hebben. Oude Romeinse vondsten zijn her en der in de gevel gemetseld, je vind er antieke beelden welke in de blauwe grot zouden zijn gevonden en vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over Anacapri.

La chiesa di San Michele Arcangelo

Een liefelijk ogend kerkje gelegen op een rustig pleintje. Vanaf de buitenkant vermoed je niet dat je binnen je ogen uitkijkt. Het heeft een hoofdaltaar wat volledig uit marmer is gemaakt en een majolicavloer van duizenden beschilderde tegeltjes (uit Napels gebracht) die de vlucht van Adam en Eva uit het aardse paradijs uitbeelden.

Chiesa di Santa Sofia

Goed onderhouden kerk, maar na de vorige in ieder geval binnenin een tegenvaller. Rondje buitenom is wel de moeite waard. De kerk heeft aan de achterkant een mooie koepel welke vanaf de straatzijde niet zichtbaar is.

Aardewerk

Door het hele stadje heen wemelt het van het aardewerk. Winkels vol. Een aanrader is Eureka aan de Via G. Orlandi. Maar vergeet niet om je heen te kijken op straat, huisnummers zijn van keramiek, trappen zijn gedeeltelijk en soms in zijn geheel verfraaid met prachtige tegels die wel of geen verhaal vertellen. Maar mis in ieder geval de betegelde banken niet die allen een verhaal vertellen uit een verleden.

Seggiovia (stoeltjeslift)

De Seggiovia vanaf de Piazza Vittoria brengt je naar de top van de Monte Solaro, het hoogste punt van Capri eiland bijna 600 meter hoog. Ik ben niet dol op stoeltjesliften. Het bungelen in de lucht met enkel en alleen een stangetje voor je als bescherming vind ik nogal een uitdaging, maar goed het waren een 2x een zeer spannende 13 minuten voor mij, maar het was werkelijk alle stress waard. De uitzichten van bovenaf op de baai, Anacapri, de Faraglioni en zelfs het Sorrento schiereiland, Het standbeeld van keizer Augustus met weer de faraglioni op de achtergrond is aan alle kanten adembenemend. Bovenop de berg is een groot terras waar je een lekker drankje kunt drinken en kunt genieten van al het moois om je heen. Heb je tijd over of heb je gewoon zin in een pittige wandeling, je kunt ook naar beneden lopen.

Marina piccola 

Ik denk dat dit wel mijn meest favoriete plek van het eiland is. Deze prachtige baai met turquoise en azuurblauwe tinten heeft mijn hart gestolen. Omdat de baai ingesloten ligt tussen de rotsen is het er al snel aangenaam warm.

Het is mondain en kneuterig tegelijk en vanaf hier heb je vol zicht op de Faraglioni de drie kalkstenen rotsen die uit de zee steken en een van de belangrijkste bezienswaardigheden voor Capri zijn.

Als je nog tijd over hebt en nog een plekje kunt vinden, kun je hier zonnen en zwemmen op een van de openbare strandjes. Je kunt ook een bedje huren en meteen wat eten en of drinken op de platte rots in zee bij Scoglio delle Sirene. Het is er niet goedkoop, maar ach… dat is Capri toch al niet. En het uitzicht maakt alles goed!

Wat je nog meer moet weten over Capri

  • Capri is niet goedkoop, dus wil je niet al teveel geld uitgeven dan raad ik je aan op te blijven letten. De inwoners van Capri vond ik ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Natuurlijk willen ze hun waren verkopen, maar ik heb het niet als opdringerig ervaren.
  • Ga je naar Capri voor een dagje strand? Dan kan dat gratis op een zeer beperkt aantal openbare strandjes waaronder de 2 in de Marina Piccola. Zorg wel dat je op tijd bent want de stranden zijn niet groot.   
  • Openbaar vervoer is prima te doen en de busjes rijden best vaak. De minibusjes worden wel redelijk vol gepropt, maar gelukkig ben je nooit uren onderweg dus dat is prima te doen.
  • Taxi’s als uitgerekte cabrio’s zijn een alternatief. Maak van te voren een goede en duidelijke prijsafspraak.
  • Boottochten rond het eiland worden je al direct in de Marina grande aangeboden. Dit kun je in principe zo duur maken als je zelf wilt. Het is natuurlijk wel een heerlijke manier om het eiland van de andere kant te bekijken op snikhete dagen in de zomer. Voor een bezoek aan de blauwe grot, grotta azzurra wordt een toeslag gevraagd en tijdens de drukke periodes (zo is mij verteld) kunnen de wachttijden voor de grot gemakkelijk oplopen tot een uur en meer. Dus hou hier rekening mee tijdens de planning van je dag/route

Is Capri te doen in 1 dag?

Ja. Maar eerlijk is eerlijk dan heb je niet alles gezien! Wij vonden dat niet erg want dat geeft ons tenminste nog een zeer goede reden om terug te gaan.

Karin

Vond je dit een leuk artikel? Van delen worden wij blij. Grazie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.