• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Palazzo Donn'Anna

Gepubliceerd op 12 mei 2019 om 19:43

Villa of Palazzo Donn’Anna is een historisch gebouw in Napels. Het ligt met de “voeten” in zee aan het begin van de Posillipo heuvel.

Wanneer ik in Napels ben probeer ik haar altijd te vereren met een bezoekje. Kijkend en mijmerend over wat er hier allemaal gebeurd zou zijn....

Ik hou van deze villa ook al is ze dringend aan een opknapbeurt toe.

 

Er zijn zo ongeveer net zoveel verschillende verhalen over deze villa als de kleuren die ze op een dag aan kan nemen. Ieder moment van de dag heeft Donn'Anna een andere uitstraling.

De verschillende legendes over Donn’Anna en wat zich daar allemaal heeft afgespeeld zijn minstens zo divers. Niemand lijkt het echt zeker te weten, maar zo zou het ongeveer in elkaar steken….

Men zegt dat de villa plaats delict is geweest van verschillende moorden, dat er seksorgies plaatsvonden met knappe vissers die vervolgens bij zonsopgang werden gedood door hen in zee te laten vallen vanaf het gebouw en andere lugubere daden met als uiteindelijke doel; moord. De legende gaat dat de zielen van deze ongelukkige mannen nog steeds ronddwalen in de kelders van de villa….

De rots waarop Donn’Anna is gebouwd heet de “rots van de Sirene” oftewel de rots van de zeemeermin. De oorspronkelijke naam van de villa is dan ook, hoe kan het ook anders; Villa Sirena.

Het schijnt gebouwd te zijn in de vroege 15de eeuw door een man genaamd Dragonetto Bonifacio. Ik zeg het schijnt want er waren toentertijd 2 mannen met deze naam en woonden beiden op hetzelfde moment in Napels, dus wie van de twee het is geweest is nog altijd onduidelijk. Daarna is de villa een aantal keren van eigenaar gewisseld en uiteindelijk heeft in 1630 mevrouw Anna Carafa de villa mogen erven. Zij was de vrouw van de Spaanse onderkoning van Napels. Ze heeft het gebouw rond het jaar 1640 vernieuwd en opgeknapt en de naam laten veranderen in die van haarzelf: Palazzo/Villa Donn’Anna.

 

Tegen de 19de eeuw raakte de Villa in verval en helaas is er sindsdien niet veel veranderd.

Karin

#casanapolanda #napels #napoli #italia #italy

Vond je dit een leuk artikel? Van delen worden wij blij. Grazie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.