• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Napoli gevaarlijk mooi.....

Gepubliceerd op 10 juni 2019 om 14:44

Hoe zit het nu?

Napels. de derde stad van Italië en waar vaak een discussie over ontstaat of ze nu gevaarlijk is of niet…..   

Deze enorme stad wordt vaak gezien als een grimmige en gevaarlijke plek waar de maffia de hele dag met pistolen wappert en je iedere seconde van de dag beroofd kunt worden. Voor sommigen is het zelfs DE reden om helemaal niet op een stedentrip naar Napels te gaan. Is de reputatie die de stad heeft opgebouwd terecht?

Zijn er riskante locaties in deze stad en is het gevaarlijk rondom het C.S.?

Om deze vragen te beantwoorden heb ik een kaart gemaakt welk stadsdeel je beter kunt vermijden en of waar je wat waakzamer moet zijn.

 

Napels is niet gevaarlijk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Napels is niet gevaarlijker of ongevaarlijker dan andere grote steden.

Wij (Karin & Herman van Casa Napolanda) wonen er nu meer dan vijf jaar, waarvan ik meerdere keren per jaar een aantal weken alleen in de stad verblijf.

Wij wonen in een authentieke volksbuurt vlakbij het al evenzo “levensgevaarlijke” station van Napels.

Geloof mij, als het inderdaad zo extreem gevaarlijk was dan hadden wij om te beginnen nooit in Napels voor een tweede huis gekozen…….

Ten tweede kan ik je verzekeren dat juist Piazza Garibaldi (het stationsplein) 1 van de meest veilige plekken in de stad is! Daar is namelijk altijd toezicht. De marechaussee is hier dag en nacht prominent aanwezig.

Blijf alert!

Natuurlijk moet je altijd alert blijven, dat moet je in iedere grote stad! Zakkenrollers zijn overal waar veel toeristen zijn om hun slag te slaan.      Draag je geld en telefoon aan de voorkant en neem geen overbodige waardevolle spullen mee de straat op! Betaal met je pinpas waar mogelijk en anders met kleine biljetten, hoe minder men ziet des te beter. Markten en steegjes zijn er in Napoli volop, enorm leuk om door te lopen, maar ook daarvan zeg ik; let altijd goed op! Voelt het niet goed, keer dan snel weer om.

Er zijn slechts een paar zones in de stad w.o. de linkerkant van het station die ik niet zou willen adviseren. (Zie cirkel op kaart). En dan heb je natuurlijk nog de wijk Scampia, (staat niet op de kaart) het hoofdkwartier van de Camorra. Hoe spannend en boeiend dat ook lijkt, ga er niet op eigen houtje heen.

Er blijft meer dan genoeg over om te doen en of te zien!

De stad van rawness en beauty

Gooi de vooroordelen over je schouder en ga deze stad bezoeken, ervaar het Napolitaanse leven. Napels is oud. Dat merk je direct als je het vliegveld verlaat. Dat zie je, dat voel je. Veel gebouwen en wegen zijn slecht onderhouden en meer wel dan niet beklad met graffiti. Het verkeer is een complete chaos, troep op straat maar daar moet je even doorheen. Het is een stad met een grimmig verleden en dat merk je tot op de dag van vandaag nog steeds. Een stad van tegenstellingen, een stad van rijkdom maar ook van extreme armoede…. Ik noem het niet voor niets de stad van rawness en beauty. Napels is een staat binnen een staat en juist daarom zo verschrikkelijk tof en interessant om te bezoeken. In heel Italië vind je geen stad als deze….

Voel de energie die Napoli Napoli maakt!

Dagen kun je slenteren door de stad, bekijk de mooie palazzi, kerken, lungomare en musea, drink je espresso op 1 van de vele terrasjes of sla er op zijn Napolitaans 1 achterover in een lokale bar en eet ’s avonds de lekkerste pizza die je ooit zult eten. Voel de energie die Napoli Napoli maakt!

Iets buiten de stad hebben we natuurlijk ook nog Herculaneum en Pompeï de stad die werd getroffen door een uitbarsting van de Vesuvius (dat is pas gevaarlijk). Het boemeltreintje brengt je er in iets meer dan een half uur heen. Een absolute indrukwekkende must see! Wil je nog een beetje zee lucht snuiven voor je terugkeert naar de stad? reis dan nog een paar haltes verder naar Sorrento. Lopend over het op hoge kliffen gebouwde stadje heb je een perfect uitzicht op de Vesuvius en Napels.

Omarm Napoli en ze omarmt jou om je vervolgens nooit meer los te laten.

Napels is niet gevaarlijk, Napels is gewoon gevaarlijk mooi………

Karin

Meer tips, foto’s en informatie vind je op de facebook pagina – Casa Napolanda - https://www.facebook.com/casanapolanda/

Vond je dit een leuk artikel? Van delen worden wij blij. Grazie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.