• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

'S werelds meest bekende pizzeria Da Michele

Gepubliceerd op 19 juni 2019 om 14:37

Lekkerste pizza's

Ik ben natuurlijk bevoorrecht met een fijn huis in Napels en heel veel heerlijke restaurants om me heen.

Op nog geen 10 minuten loop afstand vanaf Casa Napolanda bevindt zich 1 van ’s wereld meest bekende pizzeria’s namelijk L’Antica pizzeria da Michele.

Iedere keer als ik daar langs loop verbaas ik me over de enorme rijen voor de deur!

Is het nu echt de moeite waard om een nummertje te trekken en aan te sluiten als nummer 55 in de rij? Hoe is het gekomen dat deze pizzeria zo mateloos populair is onder (vooral) toeristen en zijn er andere pizzeria’s in de stad waar je met een kortere wachttijd een minstens net zo lekkere of een nog veel lekkerder pizza kunt eten?

 

Eat, Pray, Love

Da Michele is 1 van de oudste pizzeria’s van Napoli, ze bestaan sinds 1870 en het restaurant draait al jaren van generatie op generatie.

Maar serieus bekend zijn ze geworden na de film Eat, Pray, Love met Julia Roberts en naar aanleiding daarvan een vermelding in de Lonely Planet reisgids.

Deze locatie is naar mijn idee dan ook meer een bucklist dingetje geworden.

Een goede pizza maken is een kunst op zich

Da Michele heeft de reputatie de beste pizzeria ter wereld te zijn, maar is dat ook werkelijk zo?

Laat ik beginnen met te zeggen dat je in Napels je best moet doen om een slechte pizza te krijgen. De pizza's bij Michele zijn serieus lekker, maar ik zou zeker niet willen beweren dat het de allerbeste pizza ter wereld is….

Een goede pizza maken is een kunst op zich. In Napels serveren ze veelal pizza’s met een dikke rand, bij Da Michele doen ze dit weer niet of althans minder, dunne bodem, smaakvolle basis van tomatensaus en het liefste niet teveel poespas en al helemaal geen ananas!

Lange wachttijden

Het grote nadeel van een Pizza eten bij Da Michele is, het kost veel tijd!

Bij aankomst krijg je een nummertje en dan is het wachten geblazen. Wachttijden van een uur en meer zijn geen uitzondering. Eenmaal binnen zit je behoorlijk op elkaar gepropt en heb je de keuze uit 2 soorten pizza’s: de Marinara of de Margherita.

De keuze in drankjes is evenzo zeer beperkt namelijk: cola, water en bier.

Bucketlist dingetje

De zaak staat bomvol met vooral lange tafels. Tafels en zitplaatsen worden toegewezen en je komt dus bij vreemde mensen aan tafel te zitten.

Het is de bedoeling dat je de pizza die nadat je binnen bent supersnel geserveerd wordt, je deze evenzo supersnel opeet om wederom nog een keer supersnel plaats te maken voor de mensen in de lange wachtrij buiten. Ze moeten door! Dus er is haast……

 Wat je daarom veel mensen ziet doen is de pizza meenemen naar buiten en dan in de straat en op de stoep de pizza uit de doos op eten.

Niet helemaal mijn manier…., maar je kunt dan wel een vinkje op je bucketlist zetten.

Alternatieven

Dus al met al:

De pizza’s zijn zeker niet slecht, maar ook weer niet de beste ter wereld. Je gaat hierheen om het te hebben meegemaakt!

Alternatieven zijn er meer dan genoeg ik noem een paar van mijn favorieten:

  • Da Donato - da Donato dal 1956 antica trattoria e pizzeria - Via Silvio Spaventa, 41 – Reserveren aanbevolen, om de hoek bij Casa Napolanda.
  • Pizzeria Concettina ai Tre Santi - Via Arena della Sanità, 7 Bis – Reserveren aanbevolen
  • Antica Pizzeria Port'Alba - Via Port'Alba, 18 – Reserveren aanbevolen

 

Pizzaiolo worden?

P.s

wil je leren hoe je een echte pizzaiolo wordt? Hoe je een Napolitaanse pizza verace maakt? Dit kun je leren tijdens een 9 daagse cursus in de stad. (En slapen doe je natuurlijk in Casa Napolanda.)

Het zijn in totaal lesuren, waarvan 13 uur theorie en 5 uur stage in een gecertificeerde pizzeria (leerbedrijf).

Deelnemers tussen de 4 en maximaal 10, eerstvolgende start datum 09 september. Prijzen vanaf 1850,= Euro (exclusief verblijf)

Heb je interesse in deze (sleep) en experience? Neem dan contact met ons op.

Karin

Volg ons ook op facebook en scopri di piu: https://www.facebook.com/casanapolanda/

#casanapolanda #napels #napoli #italia #italy #pizza

Vond je dit een leuk artikel? Van delen worden wij blij. Grazie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.