• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Naar het strand in Napels (en omgeving)

Gepubliceerd op 2 augustus 2019 om 15:35

Napels is weliswaar een stad aan zee, maar heeft zo goed als geen stranden.

Mocht je toch een dagje aan het water willen vertoeven dan heb ik hier een paar suggesties.

Bagno La Sirena - Foto Karin Prummel - Casa Napolanda

Betaalde stadsstranden  

Bagno Elena: Via Posillipo 14

Bagno La Sirena : Via Posillipo 357

Reserveren is in het hoogseizoen niet mogelijk dus ik adviseer je zo vroeg mogelijk te gaan. 

Bagno Elena - Foto:eventinapoli.com

Gratis "strand"

Via Nazario Sauro - Via Partenope foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

Tussen de Napolitanen

Beginnend aan de Via Nazario Sauro die overgaat in de Via Partenope kun je zonnen op de rotsen en her en der vind je een ronding van steen met een paar korrels zand waar vooral de Napolitanen van de zon en zee genieten. Hier kun je eventueel ook een bootje huren om even te ontsnappen aan de drukte.

Bootje huren - Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

Strandje met een luchtje

De Via Partenope gaat over in de Via Francesco Caracciolo. Halverwege (bij Rotonda Diaz) is sinds kort ook een stukje strand gecreëerd. Niet verkeerd, want je bent nog steeds dichtbij de stad en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op Castell dell Ovo. Dit ook meteen het grootste stukje zandstrand want je kunt vinden langs de lungomare van Napels.

Helemaal door naar het einde, richting de Posillipo heuvel bij de Fontana del Sebeto is nog een laatste stukje strand. Hier komen overigens ook vissers binnen om vangst uit te laden dus het is wel een strandje met een luchtje…..

Zonnen op de rotsen langs de lungomare van Napoli - Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

Download google maps

Verderop

Nog in Napels blijvend en voorbij de Posillipo heuvels vind je il Gabbiano, Lido Marechiaro en  beschermd natuurpark di Gaiola. Je kunt het bereiken met het openbaar vervoer, maar je bent wel een poosje onderweg. Handiger is, mocht je deze locaties willen bezoeken, om een taxi te nemen of een scooter te huren.

Posillipo - Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

Bagnoli, Pozzuoli & Bacoli

Nog een stukje verderop kom je in Bagnoli, Pozzuoli en Bacoli. Als ik soms even aan de drukte van de stad wil ontsnappen ga ik graag hierheen.

Ook hier vind je strand(jes) en Lido’s. Met de metro ben je in ongeveer 1 uur in Pozzuoli. Pozzuoli is leuk, gezellig en heeft een dorps karakter. Het fijne is; er is meer dan genoeg te doen om een dag door te brengen.

Bacoli is een landtong in zee wat je de meest geweldige uitzichten geeft o. a. op het eiland Procida. Bacoli heeft strand, groen, zee en Casina Vanvitelliana.

Mooie uitzichten bij Bacoli - Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

Mondragone

Mocht dat nu allemaal nog niet zijn wat je zoekt, omdat je bijvoorbeeld naar een serieuze badplaats wilt met ruime stranden, dan kun je Mondragone bezoeken. Als je met de auto naar Napels bent gekomen is dit slechts een uurtje rijden.

Strand bij Mondragone - Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

La costiera Sorrentina

De andere kant op, buiten de stad richting Sorrento vind je prachtige stranden als op de foto hieronder.

Om hier te komen kun je de trein nemen vanaf het station Circumvesuviana bij ons (Casa Napolanda) om de hoek. Daar vandaan vertrekken geregeld treinen richting Sorrento. Je kunt tot Sorrento blijven zitten, maar tussen Castellammare di Stabia en Sorrento zijn ook al veel van dit soort stranden/beachclubs te vinden. Een bedje huren inclusief parasol kost circa 25 Euro.

Vico Equense - Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

"stranden" van Sorrento - Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

De eilanden

Ander alternatief is: een dagje naar 1 van de eilanden bijvoorbeeld Capri of Procida. Met slechts een uurtje varen zet je al voet aan wal op 1 van deze prachtige eilanden.

Capri, Marina Piccola - Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

Niet vergeten in te pakken!

Met al deze tips ben je in ieder geval goed voorbereid! Als je bij ons komt logeren ligt er een geprinte versie van deze tips in de informatiemap. Enige waar jij nog aan moet denken is het inpakken van je slippers, badkleding en strandlaken.

Tot snel!

Karin

#strand #strandnapels #napels

Vond je dit een leuk artikel? Van delen worden wij blij. Grazie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.