• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Casa Napolanda- Napels geen huis, maar een thuis

Gepubliceerd op 14 december 2019 om 13:56

Laatst schreef ik al een stukje over het ontstaan van Casa Napolanda. Nu wil ik het graag even met jullie hebben wat Casa Napolanda nu zo anders maakt dan de meeste andere accommodaties.

 Foto Karin Prummel - Casa Napolanda

Wat wij vooral niet wilden

Omdat wij zelf ook regelmatig huizen in Italië huren, merk je al snel wat je niet wilt. Ik praat dan over huizen waar wij doorgaans het dubbele en meer voor moeten betalen als wat wij voor onze woning in Napels rekenen.

De meerprijs zit “em” in ieder geval niet in de grootte van de woning en zeker ook niet in de styling, laat staan in het comfort of enige vorm van luxe.

Het is soms zelfs ronduit schandalig te noemen wat er vooral allemaal niet is.

Wij hebben wat dat betreft al meer dan genoeg meegemaakt. Je betaalt feitelijk enkel en alleen voor een uitzicht of een zwembad wat er in sommige gevallen bijzit.

Foto Karin Prummel - Casa Napolanda - keuken

Casa Napolanda is geen doorsnee rental

Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat wij er deels zelf wonen en niet graag "mis grijpen".

Het huis is dan ook niet ingericht als een gemiddelde vakantie rental.

Zo hebben wij een heerlijk bed, zachte lakens, goede en voldoende handdoeken, een uitgebreid servies, heel veel pannen, ovenschalen tot en met een keukenmachine aan toe. Eigenlijk is alles er.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die nog meer willen…. Deze mensen vraag ik dan graag waar zij elders hebben overnacht waar net zoveel of meer aangeboden werd, want dan gaan wij daar onmiddellijk naar toe! ;-)

Daarnaast laten wij de schoonmaakmiddelen staan, zijn er vaat en theedoeken, staat er afwasmiddel, suiker, zout enz. Ik zeg dit niet om mezelf op de borst te timmeren, maar gewoon omdat het is zoals het is.

Deze keuze heb ik bewust gemaakt omdat ik het zelf altijd als erg vreemd ervaar dat het er niet is.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

Onze gasten waarderen het!

Als je wilt dat mensen je huis en je spullen netjes houden denk ik dat het wel zo handig is dat je hen daar alles voor aanlevert i.p.v. dat je gasten voor de paar nachten dat ze bij je logeren dat zelf moeten kopen….

Laten we wel wezen…. Dit gaat natuurlijk goed zolang de gasten het slechts gebruiken en niet mee naar huis nemen. Gelukkig weten tot nu de meeste van onze gasten dit te waarderen.

Huis met een knipoog

Bij Casa Napolanda zijn we niet van standaard. Niet qua service, maar ook niet qua inrichting. Casa Napolanda is een combinatie van Napoli en Olanda. De inrichting van het huis heeft dan ook een vette knipoog naar zowel Olanda als Napoli-Italia.

Zo moest er al lange tijd iets aan de muur komen, maar kon ik niet vinden wat ik in mijn hoofd had. Dan zit er niets anders op dan het zelf te maken. Een “eigenwijze kunstzinnige” versie van een testa di moro en een verzameling krijgertjes, blijvertjes. Wat ik daarmee wil zeggen is; dat er geen spullen in huis komen om het op te vullen, om de “zomaar”. Als ik de deur open dan moet ik het gevoel krijgen van heehhhh gezellig, fijn ik ben weer lekker thuis en dat moeten onze gasten ook voelen.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

Casa Napolanda geen huis maar een thuis

Aangezien wij ongeveer 2 weken per maand ons huis (kunnen) verhuren omdat we of ik er de rest van de tijd zelf zijn is Casa Napolanda geen huis, maar een thuis!

Maak kennis met het echte Napolitaanse leven

Wij “delen” ons huis omdat we graag mensen willen laten kennismaken met het echte Napolitaanse leven. Onze gasten verbleven tot nu, minimaal 5 dagen of meer. Dan krijg je een goede indruk van de stad en ga je het echte leven in de stad en de wijk ook voelen.

Precies zoals wij het voor jullie bedoeld hebben. 

Onze straat en uitzicht vanaf het balkon Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

Leef als een local

Wil je ook graag deze geweldige stad leren kennen en ervaren op een zo authentiek mogelijke manier? Heel even leven als een local in hartje Napels in onze gezellige wijk vol met lieve en hartelijke mensen?

De deur van Casa Napolanda staat voor je open. Informeer gerust naar de mogelijkheden

Like ook onze facebook pagina en mis niets meer! https://www.facebook.com/casanapolanda/

Karin

#Napels #Napoli #leefalseenlocal #waaromnapels #napelswereldstad #casanapolandageenhuismaareenthuis

 

Vond je dit een leuk artikel? Van delen worden wij blij. Grazie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.