• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Aan tafel in Casa Napolanda

Gepubliceerd op 28 oktober 2019 om 18:31

Vorige week toen wij zelf in Casa Napolanda waren kwamen Iris & Joel van Ontdek Napels bij ons eten. Altijd gezellig tijdens een hapje en een drankje onze belevenissen in Napels te bespreken.

Koken als beroep

Wie mij al wat langer en beter kent weet dat ik graag kook, beroepsmatig gekookt heb, werkte als receptontwikkelaar, meewerkte aan het maken van een kookboek en enorm veel plezier beleef aan de styling van het eten, de fotografie en natuurlijk het opeten. Casa Napolanda heeft mede daarom een keuken uitrusting waarin het je aan niets zal ontbreken😉 (Onderaan in deze blog vind je 2 heerlijke recepten)

 Foto Karin Prummel - uit de archieven

Een beetje van Napels en een beetje van mijzelf

Normaal gesproken maak ik vrijwel alles zelf.

Nu hadden wij een enorm druk programma in de week dat wij in Napels waren en was het deze keer: een beetje van Napels en een beetje van mijzelfWant waarom zou ik ook? Met dagelijks verse groenten, fruit, vis enzovoort verkrijgbaar op de markt op steenworp afstand van ons huis zo vers en smaakvol dat je er nauwelijks iets mee hoeft te doen en heel veel kleine ondernemers met de lekkerste spullen en zo ook een Pastificio. En daar wil ik deze keer wat aandacht aan geven.

Foto: Karin aan het proeven bij Pastificio La Torre Napoli/Napels

Traditionele recepten

Pastificio La Torre vind je aan het einde van de Porta Nolana markt. Buiten het feit dat deze mensen bijzonder aardig zijn, maken zij iedere dag verse pasta’s. Pastificio La Torre heeft een lange traditie in maken van recepten. Naast traditionele verse pasta’s, gevulde pasta’s als ravioli of tortellini hebben ze ook kant en klare maaltijden. Erg handig voor als je bij ons logeert, geen zin hebt om te koken en toch lekker thuis wilt eten.

Foto: Karin aan het inslaan bij Pastificio La Torre Napoli/Napels

Lekker proeven

De kant en klare maaltijden worden op traditionele wijze klaargemaakt met eenvoudige maar smakelijke ingrediënten zoals die in de Italiaanse keuken thuis horen.

Naast al deze heerlijkheden verkopen ze ook buffel mozzarella, ricotta’s, provola enz. En het leuke is je mag, uhhhh wat zeg ik? Je moet alles proeven.

Pasta maakt blij!

Hun motto is: pasta maakt je blij! (Mij overigens niet altijd als ik na een week Napels thuis op de weegschaal sta…)

Waar ik me wel helemaal in kan vinden is hun overtuiging dat het de heerlijke smaak van pasta is waar we vooral blij van worden.

Foto: Karin Prummel - Keuken Casa Napolanda - pesto maken

A posto

Wij gaan dus; hoe kan het ook anders, pasta eten.

Verse Gnocchi om precies te zijn. Deze keer niet alla Sorrentina, maar met een vers gemaakte pesto Genovese.

Lekker borrelen met een uitgebreide antipasto, gegrilde courgettes en een lekkere salade bij de gnocchi en wij waren helemaal a posto.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - Napels

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - Napels

Fiocco di Neve

Iris en Joel brachten nog de heerlijke Fiocci di Neve mee van Poppella. De sneeuwvlokken (vertaling) zijn uitgevonden door de Poppella patisserie. Heerlijke brioches gevuld met room en ricotta.

Je begrijpt dat daarmee deze verlate zondagmiddag lunch helemaal compleet was.

Foto: Iris en Joel- Ontdek Napels - Fiocci di Neve

Geen selfie wel een recept!

Het was zo gezellig dat we niet meer hebben gedacht aan het maken van een selfie met zijn vieren. 

Wel doe ik er hieronder een foto bij met 2 recepten uit van een reportage van 7 welke ik een aantal jaren geleden maakte voor het blad Méditerranée.

Zonder de Pastificio La Torre in de buurt kun je dan evengoed een vingerlikkend recept op tafel zetten.

Buon appetito!

 Foto: Martijn Senders - recept en styling Karin Prummel voor Méditerranée 2014

Nieuwsgierig?

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar al die heerlijkheden? Napels heeft er trouwens nog heeeel veel meer. Of wil je gewoon onze geweldige stad als een local ervaren? 

De deur van Casa Napolanda staat voor je open. Informeer gerust naar de mogelijkheden of stuur een e-mail naar: info@casanapolanda.nl

Karin

Like ook onze facebook pagina en mis niets meer! https://www.facebook.com/casanapolanda/

#Napels #Napoli #leefalseenlocal #overnachteninnapels #napelstedentrip #casanapolandageenhuismaareenthuis #fioccodineve #gnocchi


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.