• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Het andere Napels

Gepubliceerd op 25 januari 2020 om 13:50

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda

Napule e' mille culure

Als mensen met mij over Napels praten denken ze vrijwel alleen en meteen aan de lang geleden vuilnis crisis in de straten en de maffia (Gomorra).

Eerlijk is eerlijk, Napels is niet de schoonste stad en de Gomorra zal hier ook nooit uit te roeien zijn, maar Napels is zoveel meer dan dat.

Napels is namelijk overal wapperend wasgoed, kunst, cultuur, historie een enorme diversiteit aan quartieri (wijken/buurten), pizza, smalle steegjes, streetart, een staat binnen een staat, prachtige wijken aan zee en een eindeloze lungomare met statige palazzi, de mooiste vergezichten en de altijd dominerende Vesuvius op de achtergrond. Napule e' mille culure zoals de inmiddels overleden Napolitaanse zanger Pino Daniele zingt. Napels is duizend kleuren is dan ook wat het is.

 Foto Karin Prummel - Casa Napolanda

Lungomare di Napoli

Ik neem jullie vandaag even mee naar het andere Napels.

Dit is vooral op zondag the place to be. Napolitanen flaneren hier op hun mooist, strijken neer op een van de vele terrasjes voor een drankje, pranzo (lunch) of om al slenterend een onvervalste gelato eten. Of het nu een snikhete zomer, voorjaar, herfst, winterdag is, het is altijd fijn om hier te zijn.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda 

Tip:

Wil je tijdens je verblijf even ontsnappen aan de drukte ga dan vooral niet op zondag. Door de week is het er relatief rustig en is het heerlijk om hier op je dooie gemak een lekkere wandeling te maken.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda 

Aardige tippel

Je kunt een aardig eindje weg tippelen want de lungomare is zo'n 4 kilometer lang en heeft vier straatnamen.

Grappig dat ik al schrijvend opeens vermoed dat iedere straatnaam een kilometer omvat. Binnenkort maar eens controleren.

Hoe dan ook,  beginnend in de wijk Santa Lucia op de Via Nazario Sauro, gaat het over in de Via Partenope, Via Caracciolo en uiteindelijk wordt het de Via Mergellina.

Je loopt hier langs mooie goed onderhouden en gerestaureerde palazzi, restaurantjes, de prachtige fontein dell'Immacolatella en aan het einde waar de Via Mergellina overgaat in de Via Posollipo  vind je de fontein del Sebeto.

 

Al wandelend lijkt alles best dichtbij, maar je zult merken dat je veel last hebt van optisch bedrog. Hou daarom rekening met het feit dat je al lopend in de zon hier genadeloos kunt verbranden.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - La fontana dell'Immacolatella

De mooiste panorama's

Het grootste gedeelte is autovrij en het stikt er van barretjes, restaurants en chique hotels. Het stadspark (lekker als het heel warm is en je wilt even uit de zon) met wuivende palmbomen brengt je richting plezier havens met houten vissersbootjes, de mooiste jachten en natuurlijk met continue het prachtige uitzicht op de stad en de golf van Napels.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda 

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - Piazza Vittoria

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - Villa Comunale (stadspark)

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda 

Castel Dell'Ovo

Breng tijdens de wandeling een bezoek aan Castel Dell’Ovo vanwaar je een prachtig uitzicht op de stad hebt.

Strijk daarna ook lekker neer op een van de vele terrasjes of laat je voeten even afkoelen op 1 van de vele “stadsstrandjes” of klauter net als de Napolitanen op de rotsen en zoek een mooie platte uit om even van het uitzicht en de zon te genieten.

Foto: Karin Prummel- Casa Napolanda - Castel Dell'Ovo

Foto: Karin Prummel- Casa Napolanda - Op Castel Dell'Ovo

Foto: Karin Prummel- Casa Napolanda - Op Castel Dell'Ovo

Foto: Karin Prummel- Casa Napolanda - Stadsstrandjes

Foto: Karin Prummel- Casa Napolanda - Stadsstrandjes

Doen!

Loop aan het einde van de Via Mergellina nog een stukje door, de Via Posillipo op waar je al vrij snel stuit op Palazzo Donn’Anna. Na Donn’Anna moet je zeer beslist een stop maken bij Bar Moccia. Neem een espresso met of zonder iets erbij en ga zitten op het smalle terras/balkon aan de zijkant van het gebouw en geniet van het fenomenale uitzicht over de golf van Napels en de Vesuvius.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - uitzicht vanaf het smalle balkon van Bar Moccia

Foto: Karin Prummel- Casa Napolanda 

Ik heb geen zin om op te staan........

Als het lunchtijd is beveel ik een stukje verderop een lunch aan bij Ristorante Reginella, in het weekend afgeladen vol overigens dus dan is reserveren noodzakelijk. Je wordt hier naast een heerlijke maaltijd getrakteerd op een wederom geweldig uitzicht.

Wedden dat je geen zin meer hebt om op te staan 😊

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda 

Foto: Karin Prummel- Casa Napolanda 

Foto: Karin Prummel- Casa Napolanda - zo uit zee op je bord!

Una bella passeggiata

Vi auguro una bella passeggiata e godersi la nostra splendida città!

 

Nog heel veel meer informatie over wat er allemaal te doen is in Napels en de absolute must sees krijg je van ons via een enorm gevulde informatie map in Casa Napolanda.

Karin

 

Like ook onze facebook pagina en mis niets meer! https://www.facebook.com/casanapolanda/

#Napels #Napoli #leefalseenlocal #logeeralseenlocal #overnachteninnapels #napelstedentrip #lungomaredinapoli #boulevardinnapels #Vesuvius #wattedoeninnapels

 

Vond je dit een leuk artikel? Van delen worden wij blij. Grazie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.