• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Oproep uit Italië: LEER van ons!

Gepubliceerd op 22 maart 2020 om 15:54

Sommige mensen denken dat ik (nog) in Napels ben. Waar ik vorige week nog zei: nee gelukkig niet weet ik inmiddels niet meer waar ik me veiliger zou voelen ook al hebben wij er vrijwillig voor gekozen om inmiddels al zo’n twee weken in een lock-down light situatie te leven. Eigenlijk had ik me voorgenomen niets meer te schrijven en minder te lezen aangaande COVID-19. Maar dat lukt me nog niet erg..... Deze moordende Corona storm raast als een malle door Europa en ondertussen neemt hij in kracht toe in Nederland. Ik moet iets doen.

Foto: Ontdek Napels

Bewondering

Eerder sprak ik mijn bewondering uit voor de Italianen hoe zij met de volledige lock-down omgaan. Geloof mij dat is geen pretje. De dagelijkse video gesprekjes met de Napolitanen geeft vooral de triestheid en de onzekerheid van de situatie waarin zij zich bevinden weer. Niemand weet hoe lang dit gaat duren, maar geloof mij in de doorgaans kleine flatjes met als je geluk hebt een balkonnetje en een paar kinderen over de vloer is het een serieuze opgave voor tenminste 3 weken! Gelukkig zijn ze allen nog gezond en is de smethaard in het zuiden minder heftig dan in Noord Italië alhoewel het aantal besmettingen ook daar nog steeds stijgende is.

Foto: Ontdek Napels

Leer van onze fouten

De Italianen worden hard getroffen, afgelopen vrijdag maar liefst 627 overledenen en naar schatting zo’n 6000 nieuwe besmettingen. Het is denk ik geen misschien dat ik daarom de laatste dagen veel berichten vanuit het noorden van Italië krijg toegestuurd met waarschuwingen:

  • leer van onze fouten
  • blijf binnen
  • volg de regels op
  • ga niet zonder handschoenen en masker de deur uit
  • ontsmet alles, maar dan ook alles
  • neem en hou afstand
  • zorg voor je eigen maximale veiligheid

Quote:

““Vanaf het moment dat je geliefde positief getest wordt op covid 19, wordt hij/zij in quarantaine geplaatst en kun je hem/haar pas zien als hij/zij volledig is hersteld. Als de gezondheidssituatie verslechtert, mag je hem/haar helemaal niet zien, zelfs niet als hij/zij dood is. Een begrafenis kun en mag je niet geven. Je krijgt alleen te horen dat hij/zij is overleden en de staat zorgt voor de verwijdering van het lichaam.

Probeer je het laatste scenario voor te stellen en bedenk of het de moeite waard is om de plichten die de overheid  je oplegt te negeren.””

 

Quote:

““Wij (de Italianen dus) hadden geen voorbeeld, alleen China en hebben het monster dat Corona heet onderschat! Je hebt geen idee hoe wij hier momenteel leven! Dus alsjeblieft LEER van ons en spread the word.””

 

En dat doe ik graag! Niet dat deze berichten nieuw voor me zijn, maar als je ze krijgt met zo'n dringende oproep van bekenden die zich middenin deze situatie bevinden komt het dubbel en dwars binnen. Dus ja.... het weinige dat ik kan doen is deze waarschuwingen publiceren. Enige twijfel over wel of niet publiceren (want ik dacht nog iedereen weet zo ondertussen toch wel dat dit een zeer ernstige situatie is) was dan ook onmiddellijk weg toen ik gisterenavond op tv zag dat er nog zoveel mensen zijn die deze situatie niet serieus nemen. Er vandaag opnieuw opgeroepen wordt zoveel mogelijk thuis te blijven en mensen dit kennelijk negeren waardoor er om half 12 zelfs een NL-Alert aan te pas moet komen.

Wij bevinden ons in de lock-down light versie mensen, het is geen vakantie!!!

Foto: Ontdek Napels - is dit onze toekomst???

Samen!

Het is niet dat ik me enige illusies maak dat er naar mij wel geluisterd wordt als de oproepen van Mark Rutte, onze koning en het RIVM  nog aldoor door een toch nog steeds TE grote groep mensen genegeerd worden, maar niets doen kan ik ook niet na de ontvangen berichten (als hierboven) vol waarschuwingen vanuit Italië…… Dat ben ik aan hen en aan alle goed willende Nederlanders verplicht.

 

Voor alle eigenwijzerikken onder ons:

Het meest gevaarlijke virus waar wij momenteel in Nederland last van hebben is misschien niet eens perse het Corona virus, maar het gedrag van de mensen die alle regels en waarschuwingen aan hun laars lappen en daarmee heel veel anderen in gevaar brengen! 

Als je nog steeds niet de ernst van de situatie inziet, vraag Google en verdiep je eens in het leed wat in Italië plaats vindt, misschien ga je het dan begrijpen.

 

Af en toe wens ik dat dit slechts een boze droom is. Corona treft niet alleen hen die ziek worden van het virus en hun dierbaren. Nee, het creëert nog heel veel meer ellende dan dat! Ga dit begrijpen a.j.b.

 

Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die WEL begrijpen in wat voor bizarre situatie we momenteel leven. Wie weet wanneer deze intens trieste situatie stopt? We weer op vakantie kunnen naar Italië of nog beter Napels of waar dan ook naartoe? Wanneer wij weer naar onze verlaten Casa Napolanda kunnen? Nog heel veel belangrijker, wanneer we ons weer vrij mogen en kunnen bewegen, ons normale leven weer kunnen oppakken?

Dat weet helaas vooralsnog niemand.

Laten we dan vanaf nu SAMEN proberen er het beste van te maken. Laten we SAMEN aan de rest van de wereld bewijzen dat een lock-down light wel kan werken (Want geloof mij een volledige lock-down wil niemand!) Deze situatie is niet leuk en wordt voorlopig ook niet leuker, maar doe wat je gevraagd wordt, voor jezelf en je medemens!

Social distancing

Ik heb het nog nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan

Zoals Pipi Langkous altijd zei: ik heb het gewoon nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. En dan kan jij het dus OOK!

Succes, social distancing en blijf gezond.

Un bacio e abbraccio virtuale forte

Karin

#iorestoacasa #corona #coronavirus #stayathome #socialdistance #keepupthespirit #ontdeknapels #togetherwecan

 

Vond je dit een leuk artikel? Van delen worden wij blij. Grazie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sebastiaan Poos
4 jaar geleden

Dankje! Ik deel je mening en je bericht. Sterkte!

Karin - Casa Napolanda
4 jaar geleden

Jij ook bedankt Sebastiaan voor het lezen en delen. Wens jou ook veel sterkte en blijf gezond! Groet, Karin

Joyce Peterzon
4 jaar geleden

Dank Karin, ik begrijp je behoefte en voel je onmacht. Plaatsvervangende schaamte en woede voel ik bij het zien van het gedrag van meerdere ( niet alle goddank) Nederlanders dit weekend op tv. Wij ( man en ik - pensionado’s) houden ons aan elke denkbare regel als we even naar buiten gaan, maar ook wij komen het soort wandelaars, joggers, honden uilaters etc. tegen, die je liever dus NIET wil tegenkomen. Wij steken dan de weg over om elkaar niet te hieven passeren op een smalle stoep of duiken de bosjes in als bv joggers met zijn twee-en breeduit midden op het pad blijven lopen... zijn wij nou gek???
Ik leef met je mee. Sterkte!

Karin - Casa Napolanda
4 jaar geleden

Dank voor je bericht Joyce en nee jullie zijn niet gek! Helaas zijn er nog steeds mensen die de ernst van de situatie maar niet willen begrijpen. Jammer!
Blijf vooral goed op jezelf passen. Sterkte de komende tijd.
Groet, Karin