• BOEKINGEN ZIJN NOG MOGELIJK OP EEN PAAR SPECIFIEKE DATA IN 2023. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP. WHATSAPP: 06 16 958 023

Terug naar normaal in Napels!

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 00:00

Een tijdje was ik vrij stil, want wat moet je zeggen, schrijven en of posten in tijden van quarantaine en grote onzekerheid en met name in Italië heel veel mensen die niet alleen besmet zijn geraakt met het COVID-19 virus, maar zelfs nog erger, er ook nog aan stierven.

Het leek mij dat het boeken van een reisje zo ongeveer wel het laatste is waar je in deze tijd aan denkt en daarnaast voelde het ook vrij ongepast om leuke en gezellige plaatjes van Casa Napolanda en of Napels te publiceren, terwijl er zoveel leed gaande was….

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - Napels

Napels, de bruisende metropool van Zuid-Italie

Napels, de bruisende metropool van Zuid-Italië, was stil…..

Bij iedere video call met vrienden uit de stad werd ik geconfronteerd met lege straten, geen scooters, geen lawaai en geen mens op straat. Een ongekende triestheid. Ik zag de stad zoals ik haar nooit eerder zag en hopelijk ook nooit meer zo zal zien!

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - streetpic

Fijn! geen mondkapjes meer

Gelukkig maken we inmiddels alweer een aantal stappen in de goede richting. Iedereen is blij dat het normale leven weer een beetje op gang komt, grenzen weer open gaan, vliegverkeer weer mag en in de regio Campania binnenkort zelfs de mondkapjes op de meeste plekken weer af mogen. Langzaam maar zeker gaan we weer bijna naar normaal alhoewel voorzichtigheid natuurlijk blijft geboden.

Foto: internet - Piazza del Plebiscito

Napels trappelt en reizen mag weer

Napels staat te trappelen om weer toeristen te mogen ontvangen, ze hebben het werk en het geld hard nodig (net als ieder ander getroffen bedrijf en of individu).

Het goede nieuws is, dat door het snelle ingrijpen en strenge regels en natuurlijk door het naleven van de opgelegde regels door de bewoners, de pandemie in de regio Campania niet de kans heeft gekregen zo hard om zich heen te slaan als in andere regio’s. Verder kan ik ook melden dat er sinds een aantal dagen geen tot nauwelijks nieuwe besmettingen zijn gemeld.

Voor actuele reisinformatie verwijs ik je naar een uitgebreid artikel van Saskia's Ciao tutti.

 

Reizen van en naar Italië is dus weer toegestaan. Vliegverkeer start weer langzaam op vanaf 18 juni en ik merk dat mensen weer plannen aan het maken zijn voor een vakantie of stedentrip.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - Napels vanuit de lucht

Coronaproof logeren doe je in Casa Napolanda - Napels

Casa Napolanda is corona proof. Het hele appartement heb je helemaal voor jezelf, je hoeft dus niets te delen. Schoonmaken deden wij altijd al meer dan grondig en daar komt zeker geen verandering in.

Dus wanneer je denkt, ik zou er toch heel graag een paar dagen (veilig) tussenuit willen, kom dan naar onze geweldige stad! En logeer bij ons.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - Napels

Napels een waar paradijs

Napels heeft zoveel te bieden. Het is een van 's werelds oudste bewoonde steden een paradijs voor fijnproevers, zoetekauwers en streetfoodjunkies. Beroemd om zijn historie, muziek, musea, Vesuvius, Pompeï en bloeiende kunst en streetart. Het is de geboorteplaats van pizza en espresso.

Dit alles maakt dat Napels de perfecte plek is om een historisch en culinair avontuur aan te gaan.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - Napels

Leef als een local in hartje Napels

Middels een uitgebreide informatie map in Casa Napolanda kun je de verborgen juweeltjes, geheimen en tradities die deze stad rijk is ontdekken. Leer de trotse en gepassioneerde Napolitanen kennen en ervaar het echte leven door te logeren als een local in Casa Napolanda, in hartje centrum Napels.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - Napels

Napels is: Rawness and beauty, kleurrijk, levendig en vol leven.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - de straten van Napels

Enthousiast geworden?

Gelukkig durven meerdere mensen de weg naar het buitenland alweer te bewandelen.

We kunnen melden dat dit ook voor Casa Napolanda geldt; we zijn al volgeboekt tot eind juli. De 1ste 2 weken van augustus staan op dit moment in optie (week 32 en 33) , daarna zijn wij weer boekbaar tot en met de laatste week van september (week 34 t/m 40).

De maand oktober is ook al zo goed als volgeboekt (update over de beschikbaarheid kun je me altijd vragen via e-mail of whatsapp zie onder dit artikel). In November is Casa Napolanda nog volledig boekbaar. Ook November is namelijk een meer dan perfecte maand om Napels te bezoeken.

Foto: Karin Prummel - Casa Napolanda - Napels

Enthousiast geworden over Napels en zou je graag een keer in Casa Napolanda willen verblijven om deze fantastische stad te ontdekken? Informeer naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar info@casanapolanda.nl  Vind je persoonlijk contact prettiger? Bel dan naar 06 16 958 023.

Karin

#Napels #Napoli #ciaotutti #travelmore #neverstopexploring #thecityofnaples #cuoredinapoli #napolinelcuore

 

Vond je dit een leuk artikel? Van delen worden wij blij. Grazie


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.